na-pochatku-tyzhnia-u-moz-zatverdiat-poetapnyi-plan-vidnovlennia-okhmatdytu

На початку тижня у МОЗ затвердять поетапний план відновлення Охматдиту

 • 19837 переглядiв

Рада з відновлення Охматдиту затвердить поетапний план відновлення лікарні в понеділок або вівторок. МОЗ розробляє варіант запуску нового пошкодженого корпусу для роботи в осінньо-зимовий період.

В понеділок або вівторок Рада з відновлення Охматдиту затвердить поетапний план відновлення лікарні. При цьому МОЗ розробляє варіант, як запустити новий корпус, який був пошкоджений під час удару, та продовжити його роботу в осіньо-зимовий період. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

МОЗ спільно з усіма командами робить все можливе для того, щоб зробити пріоритетні роботи, які дозволять нам законсервувати, тобто закрити всі вікна, прорізи, закрити тепломережі для того, щоб корпус функціонував без будь-яких нюансів

- сказав Ляшко.

За його словами, зараз проводиться формування Ради з відновлення, в п’ятницю було вже засідання міжнародників та благодійників, які були відібрані.

Вони відбирають громадські організації. В понеділок буде наказ, в понеділок або вівторок Рада з відновлення вже затвердить поетапний план відновлення, де стоять й пріоритетні заходи, які направлені саме на те, щоб всі вікна були поставлені. Ми паралельно працюємо з ключовими інститутами Мінінфраструктури, проєктними інститутами, які мають спроможність досить швидко провести детальний, технічний аналіз стану руйнування для того, щоб вони потім розділилися й сказали, де вже можна ставити вікна, порахувати їх кількість, розпочати тендерні процедури через Prozorro під певними критеріями, які нам пообіцяли розробити ООН (представник Програми розвитку – ред.), керівник якої увійшов до складу Ради з відновлення

- розповів Ляшко.

Він зазначив, що всі процеси будуть прозорими.

У нас є варіанти, як все запустити й щоб лікарня, саме новий корпус, який був пошкоджений, працював в осіньо-зимовий період

- сказав Ляшко.

Жодна копійка з зібраних коштів на "Охматдит" не витрачена – Ляшко17.08.24, 18:10

Контекст

16 серпня гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір заявив, що Благодійний фонд "Охматдит – здорове дитинство", який зібрав понад 370 млн грн на відновлення лікарні,  не планує переказувати кошти на рахунок НДСЛ "Охматдит". У фонді відреагували на звинувачення та зауважили, що жодного листа до Фонду з проханням перерахувати кошти на рахунок НДСЛ "Охматдит" з відповідним цільовим призначенням не надходило.

Ляшко розповів, чому відсторонив гендиректора "Охматдиту" від виконання обов’язків17.08.24, 18:54

Нагадаємо

В МОЗ заявляли, що скасовують тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за ремонтом "Охматдиту" на 14 млн грн. Це пов'язано з проведенням нового тендеру на поточний ремонт та внутрішнє опорядження комплексу. 

На тлі скасованих тендерів, Міністерство охорони здоров'я вирішило створити Раду з контролю відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

НАБУ про тендер по "Охматдиту": вивчаємо питання причетності підслідних суб'єктів09.08.24, 11:57

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни впритул підходять до околиць Покровська

     • 29492 переглядiв

    У небі над Україною було збито 8 "шахедів" та 5 ракет

     • 48130 переглядiв

    Помер легенда французького кіно Ален Делон

     • 23456 переглядiв