ukenru
na-pivdni-tayilandu-shkolyarka-ta-troye-viyskovikh-postrazhdali-vid-vibukhu-bomb

На півдні Таїланду школярка та троє військових постраждали від вибуху бомб

 • 7857 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Троє військових і школярка отримали поранення в результаті вибуху бомб в південних провінціях Сонгхла і Паттані. Про це у вівторок повідомила газета Bangkok Post, передає УНН.

За даними видання, в провінції Сонгхла о 06:00 за місцевим часом (01:00 за київським часом) спрацював вибуховий пристрій, встановлений в автомобілі.

Як повідомила місцева влада, недавно бойовики вбили місцевого жителя і вкрали його транспортний засіб, щоб начинити вибухівкою. Машина була припаркована біля бази сил безпеки. В результаті вибуху постраждали двоє солдатів.

У Паттані бомба була приведена в дію в 07:45 за місцевим часом (2:45 за київським часом) біля пункту сил безпеки, розташованого у одного з місцевих освітніх установ. Один військовий і 12-річна школярка отримали поранення. Обидва постраждалих були доставлені в лікарні.

Збройні формування діють на мусульманському півдні Таїланду вже більше 10 років. Вони домагаються відділення регіону і створення султанату на території провінцій Паттані, Яла і Наратхіват. За час конфлікту в регіоні в результаті перестрілок і вибухів загинули більше 6,8 тисяч чоловік.

Нагадаємо, наприкінці грудня було запроваджено максимальні заходи безпеки в провінції Сонгкхла в Таїланді. Прилеглі траси в районі пляжу Саміла зачинено для в’їзду після того, як вночі на 27 грудня тут вибухнули дві бомби, а ще три були знайдено.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП