ukenru
na-pivdni-sposterigayetsya-nakopichennya-sil-voroga-ale-yikh-sche-vazhko-nazvati-viyskovimi-gumenyuk

На півдні спостерігається накопичення сил ворога, але їх ще важко назвати військовими - Гуменюк

 • 380343 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. На південному напрямку спостерігаються певні накопичення сил ворога, проте “їх важко ще назвати військовими”. Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця об‘єднаного пресцентру Сил оборони півня України Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цитата

«Певні накопичення спостерігаються, хоча їх важко ще назвати військовими, тому що більше за все підтягують так званий мобілізаційний ресурс, той, що недоодягнений, недоспоряджений, недоозброєний. Це в їх традиціях постачання сил, які використовували вже під час ще окупації правобережжя. Саме така схема працює і далі», – повідомила Гуменюк.

Проте, Сили оборони тримають вогневий контроль над логістичними маршрутами цього напрямку, що не дозволяє росіянам повноцінно підтягувати ресурси, резерви та підрозділи.

«Саме тому вони намагаються пропихувати такі невеличкі групи мобілізаційного ресурсу, щоб хоча б мати певну оборону з людського щиту», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що російські війська готуються до нової хвилі наступу в Україні до 24 лютого.

Українські Національні Новини

Війна