ukenru
na-pidpriyemstvi-ukroboronpromu-viyavili-nelegalniy-karyer

На підприємстві Укроборонпрому виявили нелегальний кар'єр

 • 30009 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. ДК "Укроборонпром" викрив нелегальний кар’єр та зупинив видобуток піску на одному з власних оборонних підприємств. Про це УНН повідомили у пресслужбі концерну.

"Працівники внутрішньої безпеки ДК "Укроборонпром" викрили та задокументували нелегальний видобуток піску на території державного підприємства "Київський державний завод" Буревісник" (м. Київ, вул. Здолбунівська, 2), що входить до складу Концерну", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відпрацьовані нелегальні кар’єри ділки маскували сміттям з вже відпрацьованих надр. “Сірий" видобуток, за даними працівників безпеки концерну, займає значну частину закинутих площ заводу "Буревісник". Однак точно це має встановити окрема експертиза.

Як вказано, за фактом уже порушене кримінальне провадження та триває внутрішнє розслідування.

Так, 21 вересня представники ДК "Укроборонпром" викликали на місце незаконного видобутку поліцію. 22 вересня на підставі звернення концерну поліцією зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2. ст. 239-1 КК України: незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель та розпочате досудове розслідування.

"З метою запобігання та припинення протиправних дій на заводі у концерні розпочали перевірку окремих аспектів діяльності "Буревісника", - додали у ДК.

Нагадаємо, на Харківщині судитимуть підприємця за збитки державі у понад 612 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП