ukenru
na-pershogo-nardepa-vidkrili-kriminal-cherez-knopkodavstvo

На першого нардепа відкрили кримінал через кнопкодавство

 • 46613 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Офіс Генерального прокурора (ОГП) розпочав кримінальне провадження за неособисте голосування народного депутата, після того як 21 лютого з’явилась інформація про нового нардепа-кнопкодава - Владислава Поляка. Про це повідомляє пресслужба ОГП, передає УНН.

"Генеральний прокурор вніс відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань щодо факту вчинення одним з народних депутатів України неодноразового голосування замість іншого народного депутата України на пленарному засіданні Верховної Ради України 21 лютого 2020 року. Відповідна інформація була оприлюднена засобами масової інформації", - повідомили в прокуратурі.

Таким чином, зазначили у Генпрокурора, впроваджено в дію новелу Кримінального кодексу України щодо відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування.

Повідомляється, що досудове розслідування доручено слідчим Центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв УНН, у Верховній Раді України на пленарному засіданні 21 лютого зафіксували нового "безпартійного" нардепа-кнопкодава - Владислава Поляка. 

Нагадаємо, що закон щодо відповідальності народних депутатів за неособисте голосування набув чинності 16 січня 2020 року.

Закон запроваджує кримінальну відповідальність за умисне голосування парламентарем на пленарному засіданні Верховної Ради замість іншого народного депутата (неособисте голосування). Таке діяння каратиметься штрафом від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Українські Національні Новини

Політика