ukenru
na-peredovu-peredadut-cherhovu-partiiu-robotyzovanykh-turelei-shablia-fedorov

На передову передадуть чергову партію роботизованих турелей "Шабля" - Федоров

 • 21321 переглядiв

Нова партія роботизованих платформ та комплексів радіоелектронної боротьби "ШаБля" передана українським військовим на передову.

Бійцям Сил оборони на передовій передали партію роботизованих платформ "ШаБля" та системи РЕБ. Про це розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі 

Передаємо на фронт роботизовані платформи "ШаБля". Генштаб розподілить та передасть ШаБлі на найгарячіші ділянки фронту. У партії - три модифікації, вони можуть вести вогонь на відстань від 1,2 км до 2,2 км

- розповів очільник Мінцифри. 

За його словами, військові активно користуються ШаБлею. Роботизована турель вже воює у складі батальйону Вовки Да Вінчі, 3 та 5 ОШБр, 110-ї ОМБр, 123 і 125 ОБрТрО, 81 окремої аеромобільної бригади.

Федоров: в Україні активно працюють над розробкою РЕБ02.04.24, 10:06 • [views_0]

Доповнення

Федоров нагадав, що "ШаБля" - це унікальна розробка від команди українських інженерів, учасників кластера Brave1.

Вона дистанційно знищує ворога. Дистанційно - означає збережені життя наших захисників. За допомогою кулеметної турелі військові формують лінію оборони, знищують живу силу та легкоброньовані цілі противника

, - сказав віцепрем’єр.

Міністр впевнений, що "оборонні інновації - наше майбутнє", тож Україні потрібно і далі розвивати цей напрям і інвестувати сюди всі ресурси. 

Нагадаємо

Віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що українські аналоги "Ланцета" вже виготовляють 7 компаній. Більшість з них вже проходять успішне тестування.