na-odeschini-cherez-speku-stavsya-zamor-ribi

На Одещині через спеку стався замор риби

 • 458710 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. На одному з каналів Ізмаїльського району Одещини виявлено замор риби. Після аналізів фахівці дійшли висновку, що причиною стало підвищення температури води, пише УНН з посиланням на Держекоінспекцію Південно-Західного округу у Facebook.

Деталі

4 серпня на каналі «Желявський», що з'єднує озеро Катлабух з річкою Дунай в Ізмаїльському районі Одеської області, виявлено замор риби.

Фахівцями інспекції спільно з представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області проведено обстеження каналу. Виявлено значні скупчення мертвого карася, поодинокі екземпляри судака, верховодки, щуки, плітки.

Для проведення лабораторних досліджень відібрано проби води. За результатами встановлено перевищення по завислим речовинам в 1,5 рази. Вміст кисню менше норми в 6,7 раз. Також встановлена наявність сірководню - 116 мг/дм3.

Цитата

"Таким чином, можна зробити висновок, що виявлений факт задухи риби пов'язаний з підвищенням температури води, коли пришвидшуються процеси розпаду органічних та хімічних речовин у водному середовищі. Ці процеси можуть спричинити підвищення хімічних сполук, що призводить до зниження вмісту розчиненого кисню у воді та сприяє виникненню явища задухи риби", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

За даними служби ЄС з питань зміни клімату Copernicus, липень 2023 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень зі значним відривом.

У столиці зафіксували температурний рекорд. За даними спостережень метеостанції, ніч на 6 серпня у Києві виявилась найтеплішою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН: нинішній липень - найспекотніший в історії спостережень

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині через спеку стався замор риби

     • 458710 переглядiв