na-melitopolskomu-napryamku-sili-oboroni-prosunulisya-na-1-7-tis-metriv-na-pivden-ta-pivdenniy-skhid

На Мелітопольському напрямку Сили оборони просунулися на 1,7 тис. метрів на південь та південний схід

 • 307572 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. На Мелітопольському напрямку українські штурмові групи бригади за підтримки танків просунулися на 1700 метрів на південь та південний схід. Про це повідомив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«На Мелітопольському напрямку підрозділи 15 бригади оперативного призначення Національної гвардії України "Кара-Даг" з силами та засобами у взаємодії з підрозділами ЗСУ продовжують вести наступальні дії. За звітний період штурмові групи бригади за підтримки танків просунулися на 1700 метрів на південь та південний схід», - розповів Уршалович.

Він зазначив, що просуваються українські підрозділи в умовах щільного мінування ворогом підступів до своїх позицій та потужного вогневого впливу.

«А це 213 обстрілів з РСЗВ, танків та артилерії та 6 авіаударів – це тільки протягом тижня, що минув. Противник у свою чергу проводив контрнаступальні дії, намагався відновити втрачене положення, але успіху не мав», - сказав Уршалович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони просунулись на Бердянському напрямку, мають частковий успіх вздовж лінії фронту – Шершень

Окрім того, він повідомив, що на Бердянському напрямку гвардійці продовжують утримувати займані позиції в умовах постійного вогневого впливу противника.

«За минулий тиждень на цьому напрямку противник наніс по нашим бійцям близько 50 артилерійських ударів», - зазначив Уршалович.

Доповнення

У Міноборони повідомляли, що українська армія наступає на двох напрямках на Півдні і має успіхи.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Рада офіційно змінила дати трьох свят: торкнулося Різдва

     • 785099 переглядiв