ukenru
na-maydani-protestuyut-proti-pidvischennya-tarifiv

На Майдані протестують проти підвищення тарифів

 • 21534 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. На Майдані Незалежності в Києві відбувається акція протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Під стелою на Майдані зібралося близько 100 людей. У руках вони тримають банери і плакати, присвячені підвищенню цін на “комуналку”, а також проти локдауну.

Зокрема, до протесту проти тарифів долучилися і представники руху #SaveФОП, які протестують на Майдані Незалежності з 15 грудня.

На місці проведення акції чергують сили поліції спеціального призначення, а також поліція діалогу.

Нагадаємо, такі акції тривають по всій Україні. На тлі протестів українців, викликаних значним зростанням вартості газу для побутових споживачів, влада взялася шукати шляхи для її зниження.

13 січня, на засіданні Кабінету міністрів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через пандемію та карантинні обмеження ціна на газ для населення “зменшиться на 30%” і становитиме 6,99 грн за метр кубічний. Пізніше з’явилася інформація, що тариф на розподіл газу становитиме максимум 1,79 грн.

Правда, ціна на газ від ГК “Нафтогаз України” становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції.

Очікується, що “урядові” тарифи будуть затверджені не пізніше 19 січня. Однак, на сьогодні, залишається до кінця не зрозумілим, який саме період часу вони діятимуть: протягом опалювального сезону чи на час карантинних обмежень.

Варто зазначити, що ще у грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на майже 50%.

Українські Національні Новини

Київ