na-lymansko-kupianskomu-napriamku-rosiiany-perehrupovuiutsia-ta-vykorystovuiut-aviatsiiu-sukhoputni-viiska

На Лимансько-Куп'янському напрямку росіяни перегруповуються та використовують авіацію - Сухопутні війська

 • 24923 переглядiв

Російські війська посилили авіаудари в районі Серебрянського лісництва використовуючи гелікоптери КА-52, Мі-24 та штурмові літаки Су-25.

окупаційні війська рф активізувались на Лимансько-Куп'янському напрямку та активно використовують авіацію для ударів по позиціях ЗСУ. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів пресофіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає УНН.

Деталі 

На Лимансько-Куп'янському напрямку активізувались бойові дії. Відбулось 12 ворожих атак в районі Синьківки, Іванівки та Серебрянського лісництва. По останньому ворог атакує з авіації. Вчора росіяни нанесли 6 авіаційних ударів з гелікоптерів вогневої підтримки КА-52, Мі-24 та Су-25

- резюмував Фітьо.

За його словами, після подій на півдні, коли авіаційний парк противника зменшився на декілька літаків, використання власних авіаційних бомб на даному напрямку поставлено на паузу. 

Після збиття 5 ворожих літаків росія масово запустила БПЛА для розвідки - Ігнат28.12.23, 10:51

Окрім того, по позиціях ЗСУ було запущено 29 дронів камікадзе, завдано 639 артилерійських обстрілів. В свою чергу, українським військовим вдалось ліквідувати 56 окупантів та знищити три одиниці військової техніки, серед яких один танк

- розповів речник командування Сухопутних військ ЗСУ.

Він наголосив, що загалом ситуація залишається активною, противник від своїх намірів не відмовляється. Ворог підтягує свої резерви, перегруповується і продовжує вести активні бойові дії.

Доповнення 

Згідно зі зведенням Генштабу протягом минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 1 ракетний та 77 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Луганщині ворог здійснює близько 150-170 обстрілів на добу - ОВА28.12.23, 10:14

Нагадаємо

На Бахмутському напрямку не вщухають запеклі бойові дії. Там окупанти намагаються інтенсивно наступати, зокрема в напрямку Часового Яру. 

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Меланія Трамп не з'явилася на сімейному різдвяному фото

     • 35760 переглядiв