na-lvivshchyni-dbr-zatrymalo-mytnyka-yakyi-brav-khabari-za-oformlennia-vantazhiv-pid-humanitarku

На Львівщині ДБР затримало митника, який брав хабарі за оформлення вантажів під "гуманітарку"

 • 24210 переглядiв

На хабарі за прискорене оформлення товарів як гуманітарної допомоги був затриманий посадовець Львівської митниці, якого затримали після того, як ДБР задокументувало факт корупції за скаргою.

Співробітника Львівської митниці, який оформлював вантажі під виглядом гуманітарної допомоги, затримали за систематичне отримання хабарів. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі 

Затриманий вимагав від комерсантів гроші за організацію "пришвидшеної" процедури оформлення вантажів — під виглядом гуманітарної допомоги.

Зокрема, у травні поточного року він повідомив представнику комерційної структури про можливість сприяння у швидкому оформленні товарів під виглядом "гуманітарної допомоги" без сплати обов’язкових митних платежів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командиру взводу повідомили про підозру: продав дизельне пальне свого підрозділу

У відомсті розповіли, що отримали скаргу від оного з комерсантів, який не погодився давати хабаря. Слідчі Бюро, у межах розпочатого кримінального провадження, задокументували декілька зустрічей у ході яких посадовець роз’ясняв бізнесмену механізм ухилення від сплати митних платежів. 

Працівники ДБР затримали зловмисника після отримання чергового хабаря в сумі 16,3 тис. доларів США. Йому повідомлено про підозру за ч. ч. 3, 4 ст. 368 КК України (прохання службовою особою надати неправомірну вигоду та одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі)

- резюмували в ДБР.

Доповнення

Згідно з даними слідства, лише у серпні поточного року митник одержав 22 тис. доларів США за безперешкодний пропуск товарів під виглядом гуманітарної допомоги на територію України без сплати обов’язкових митних платежів. 

Зазначається, що розмір хабаря митник визначав у "плаваючих" відсотках від загальної вартості вантажу.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії та вживаються заходи для встановлення інших можливих співучасників оборудки. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Нагадаємо

ДБР та СБУ викрили махінації київських військових посадовців з продажу солдатського харчування на мільйони гривень. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскомандир військової частини, який нині працює заступником голови Золочівської РВА, завдав державі 25 млн грн збитків

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У заручниках у ХАМАС залишаються 137 людей – ЗМІ

     • 22518 переглядiв

    Шторм у Криму: на пляжі у Гурзуфі знайшли тіло чоловіка

     • 22195 переглядiв