na-lvivshchyni-cholovik-u-viiskovii-formi-pohrozhuvav-sviashchennyku-u-ttsk-ta-ova-vidreahuvaly

На Львівщині чоловік у військовій формі погрожував священнику: у ТЦК та ОВА відреагували

 • 31523 переглядiв

У Львівській області чоловік у військовій формі погрожував священику за те, що той нібито ухилявся від військової повістки, що викликало скандал в Інтернеті.

Вчора, 12 грудня, в соціальних мережах з'явилося відео, на якому чоловік у військовій формі погрожував священнику за нібито неявку до ТЦК. За даними Львівського обласного терцентру, то була цивільна особа у військовій формі, передає УНН.

Деталі

Як повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП, 12 грудня у соцмережах було поширене відео, на якому чоловік у військовій зневажливо спілкується з священником та звинувачує його у неявці до військкомату.

"Під час здійснення планового оповіщення для уточнення військово-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військовослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя", - повідомили в ТЦК.

В ТЦК наголосили, що дії військовослужбовців були правомірними, повістка була виписана заздалегідь. Священник, який являється військовозобовʼязаним викликався до ТЦК для уточнення військово-облікових даних.

Доповнення

В свою чергу, голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що чоловік у військовій формі, який на відео конфліктував зі священником у Стрийському районі, – батько братів Вишиваних, які загинули у теперішній російсько-українській війні з різницею у 10 днів.

"Молодшого, Василя, не стало 4 березня 2022 року у боях у Миколаївській області. Воїнові було 28 років. Він служив у лавах 80-ї бригади. Старший, 34-річний майор Кирило Вишиваний, загинув через десять днів після цього – внаслідок удару крилатих ракет по Яворівському полігону", - зазначив Козицький.

Контекст

Вчора, 12 грудня, у мережі з'явилися відео, на якому чоловік у військовій формі погрожував священнику за нібито неявку до ТЦК.

На даний скандал відреагував Козицький та попросив керівництво Львівського обласного ТЦК та СП зʼясувати, чи дійсно чоловіки у формах на цьому відео є працівниками ТЦК, і дати оцінку їхнім діям.

Нагадаємо

У зв’язку з суспільним ажіотажем навколо вручення повісток у спортивних, відпочинкових та інших закладах у Закарпатському ТЦК заявили, що діють в межах закону та висловили свою думку щодо ухилянтів.

Павло Башинський

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Очаків уночі зазнав ворожих артилерійських ударів - ОВА

     • 36413 переглядiв

    Нікополь двічі за ніч зазнав ворожих атак - ОВА

     • 35544 переглядiв

    росіяни за добу поранили ще одного жителя Донеччини

     • 32088 переглядiв