ukenru
na-lvivschini-zatrimali-prikordonnika-za-sprobu-nalagoditi-kanal-kontrabandi-sigaret

На Львівщині затримали прикордонника за спробу налагодити канал контрабанди сигарет

 • 16668 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. На Львівщині затримали прикордонника на хабарі у розмірі 700 доларів іншому прикордоннику, який планував контрабандою переправляти в Польщу сигарети. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби.

"...було розпочате досудове розслідування. У рамках цього розслідування затримали офіцера-прикордонника, який з травня 2020 року попав під скорочення та перебував в розпорядженні. Затриманий намагався за допомогою 700 доларів хабаря схилити до протиправної діяльності свого колегу – керівника одного з відділів прикордонної служби. На ділянці цього відділу хабародавець планував контрабандою переправляти в Польщу сигарети. Злочинця затримали на автозаправці поблизу міста Рава-Руська «на гарячому» – в момент передачі неправомірної вигоди іншому прикордоннику", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що після затримання хабародавець поскаржився на стан здоров’я і машиною швидкої допомоги був доставлений у шпиталь, де перебуває під охороною.

Сьогодні слідчим ДБР хабародавцю оголошено підозру у вчиненні злочину. Повідомляється, що ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України, яку інкримінують затриманому, передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, судитимуть двох співробітників СБУ, які вимагали та отримали 2 тисячі доларів США хабара за невжиття заходів щодо скасування іноземним громадянам посвідок на тимчасове проживання в Україні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП