na-luhanshchyni-rosiiany-biut-po-zvilnenykh-selakh-na-okupovanykh-terytoriiakh-vyseliaiut-bizhentsiv-ova

На Луганщині росіяни б'ють по звільнених селах, на окупованих територіях виселяють біженців - ОВА

 • 21507 переглядiв

Російські окупанти обстрілюють Макіївку та інші села Луганщини. На окупованих територіях виселяють біженців з прифронтових районів та затримують зарплати на підприємствах.

У Луганській області Макіївка потерпає від реактивної артилерії росіян, на окупованих територіях на Старобільщині виселяють біженців з прифронтових районів, повідомили у середу у Луганській ОВА у Facebook, пише УНН.

Деталі

"Окупанти тиснуть на Лиманському та Сіверському напрямках, де здійснили 33 атаки за добу. Їхні цілі – Білогорівка, Макіївка, Невське, Серебрянський ліс – на сьогодні недосяжні. Атаки ворога відбиті, – зазначив голова Луганської ОВА Артем Лисогор. – Загарбники продовжують бити по звільнених нами селах. Найбільш активно противник застосовує безпілотники – 72 в бік Макіївки і Невського, ствольну та реактивну артилерію – 36 обстрілів загалом".

На окупованих територіях, за даними ОВА, "загарбники з рф за два роки двічі зробили безхатченками людей, що залишилися в окупації". "Спочатку, у 2022-му, росіяни силоміць вивезли вглиб Луганщини дві категорії осіб. Серед них ті, хто залишився без даху над головою після штурмових дій окупантів, а також ті, на чиї домівки ворог поклав око. У пунктах тимчасового розміщення у сільських районах, зокрема Старобільському, їм надавали одну кімнату на декількох. Дозволили їм там залишитися до кінця серпня. Далі – без допомоги росії", - повідомили в ОВА.

Також повідомляється, що на окупованих територіях "спостерігається тенденція багатомісячної затримки заробітної плати на державних або комунальних підприємствах". Зокрема, на підприємстві в Сорокиному сім місяців не видавали зарплат, зазначили в ОВА.

Займається по 100 га на добу: на окупованій Луганщині вирують лісові пожежі05.08.24, 15:54

Популярні

Новини по темі

Дощі з грозами та до 31° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 42005 переглядiв

ЗСУ знищили ворожу балістичну ракету над Сумщиною

 • 28382 переглядiв

На Київщині працює ППО: зафіксовано рух ворожих БпЛА

 • 48261 переглядiв