na-luhanshchyni-okupanty-zaborhuvaly-miliony-pratsivnykam-biudzhetnykh-ustanov-tsentr-sprotyvu

На Луганщині окупанти заборгували мільйони працівникам бюджетних установ – Центр спротиву

 • 104369 переглядiв

Окупанти на Луганщині заборгували понад 19 мільйонів окупаційних рублів заробітної плати понад 2 500 працівникам шкіл, дитячих садків, музеїв та комунальних підприємств, починаючи з 2022 року.

Активісти "Кібер спротиву" отримали докази масштабних заборгованостей по зарплаті працівникам окупаційних структур. Про це повідомив Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі

Завдяки офіційним документам так званої адміністрації Антрацитівського округу "ЛНР", які є в розпорядженні "Кібер Спротиву". Згідно з ними, понад дві з половиною тисячі працівників шкіл, дитсадків та ліцеїв, музеїв, будинків культури, а також комунальних підприємств не отримують зарплати ще із 2022 року "через відсутність фінансування".

Сума заборгованостей сягає понад 19 мільйонів окупаційних рублів.

Водночас окупаційна адміністрація знаходить кошти для виплат керівникам окремих важливих місцевих комунальних підприємств.

Це, ймовірно, робиться для того, аби й надалі контролювати роботу критичних підприємств

пише Центр спротиву.

До прикладу, заборгованість на ціле Кошарське СКП сягає більше півмільйона окупаційних рублів. Натомість заборгованість "закрили" тільки одному, певно дуже важливому працівнику, на суму понад 300 тисяч рублів. Соціалістичний рай та справедливість "ЛНР".

На окупованих територіях набирають оберти злочинні схеми по відчуженню землі - Центр спротиву08.04.24, 16:34

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Над Воронезькою областю Росії знищили дрон

     • 28307 переглядiв

    На Львівщині працювали сили ППО

     • 108537 переглядiв