ukenru
na-luganschini-suditimut-spivorganizatora-referendumu-lnr

На Луганщині судитимуть співорганізатора "референдуму ЛНР"

 • 6077 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. До суду направили обвинувальний акт стосовно мешканця Луганщини за участь в проведенні так званого "референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність "ЛНР". Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури, передає УНН.

"Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканця Новопсковського району Луганської області за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)", – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що у травні 2014 року громадянин України погодився взяти участь у проведенні 11 травня 2014 року у смт Новопсков Луганської області так званого "референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність "ЛНР" у якості члена виборчої комісії, на виборчій дільниці, яку розташували на сходах Новопсковського районного центру культури та дозвілля. Під час проведення "референдуму" чоловік виконував функції члена комісії. Він, зокрема, здійснював облік осіб, які брали участь у голосуванні та видавав бюлетені цим особам. А також пропонував перехожим взяти учать у голосуванні на "референдумі".

У ході досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину. Нині обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні направили до суду.

Санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, депутата однієї з міських рад Луганської області запідозрили у сприянні та співорганізації псевдореферендуму навесні 2014 року. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП