ukenru
na-luganschini-rosiyani-khochut-vlashtuvati-golodomor-ombudsmen

На Луганщині росіяни хочуть влаштувати голодомор - Омбудсмен

 • 105723 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У Луганській області російські окупанти хочуть влаштувати голодомор, заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, зазначивши, що під прицільними ворожими ударами вже місяць магазини та продовольчі склади, пише УНН.

Цитата

"На Луганщині росіяни хочуть влаштувати голодомор, під прицільними ударами вже місяць магазини та продовольчі склади. Сьогодні вночі ворожим обстрілом було знищено останній продуктовий склад в області", - написала Омбудсмен у Telegram.

Деталі

За інформацією Денісової, комунікації зруйновані повністю - світло, мобільний зв’язок, газ та воду вже не повернути до багатьох населених пунктів. Ремонти неможливі.

"В області залишається близько 70 тисяч людей", - зауважила вона.

Омбудсмен наголосила: вбивства мирного населення, обстріли мирних міст та цивільних об’єктів армією країни-агресора є військовими злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду й грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні", - вказала Денісова.

Раніше

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай напередодні заявив, що у Сєвєродонецьку окупанти знищили всі продовольчі склади.

Українські Національні Новини

Суспільство