ukenru
na-luganschini-pyani-pravoporushniki-namagalis-vidibrati-u-prikordonnikiv-zbroyu

На Луганщині п’яні правопорушники намагались відібрати у прикордонників зброю

 • 21579 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. На Луганщині прикордонники застосували зброю, щоб зупинити правопорушників, які тікали на автомобілі. Чоловіки були в стані алкогольного сп’яніння, погрожували прикордонникам та намагались заволодіти їхньою зброєю. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

“Близько опівночі, прикордонний наряд помітив невідомий транспортний засіб неподалік населеного пункту Новобіла. Прикордонники спробували зупинити автомобіль, який рухався в їх бік, однак водій, не виконав законні вимоги прикордонного наряду про зупинку, натомість збільшив швидкість та створив реальну загрозу життю та здоров’ю військовослужбовців. Для зупинки порушника прикордонники здійснили попереджувальні постріли вгору та застосували зброю для зупинки автівки. Лише після цього автомобіль зупинився, а з нього вийшло четверо осіб, які перебували з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Ще один чоловік залишався в авто. Невідомі почали погрожувати прикордонникам та намагалися заволодіти їх зброєю”,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прикордонники вжили заходів щодо затримання правопорушників, які під час затримання чинили фізичний опір та завдали тілесні ушкодження одному із прикордонників.

“В ході затримання прикордонниками було виявлено одного правопорушника з ознаками травмування правої руки. В подальшому його було госпіталізовано. За результатом медичного обстеження, він отримав осколкове поранення правого передпліччя. Особі надано невідкладну медичну допомогу, поміщено на стаціонарне лікування, організовано охорону. Загрози життю немає. Також, в ході подальших перевірочних заходів, прикордонниками встановлено, що п’ятеро затриманих є громадянами України, мешканцями населеного пункту Новобіла. Не виключено, що метою їхнього перебування в нічний час біля державного кордону був пошук місця здійснення протиправної діяльності, зокрема переміщення товарів з України до РФ, або викриття місць несення служби прикордонними нарядами”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що наразі тривають подальші перевіркові заходи. За порушення прикордонного режиму та злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовця чи працівника Державної прикордонної служби України затриманим загрожує адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, в Одеському морпорту виявили контейнер зі зброєю та набоями.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП