na-kyivshchyni-za-pidtrymky-blahodiinykiv-zbuduvaly-dytiachyi-budynok-simeinoho-typu-ova

На Київщині за підтримки благодійників збудували дитячий будинок сімейного типу - ОВА

 • 22738 переглядiв

Родина Шевченків отримала новий будинок площею 500 кв.м та автомобіль Toyota Proace City. Проєкт реалізовано за підтримки Фундації Олени Зеленської, Київської ОВА та міжнародної компанії МХП.

На Київщині за підтримки благодійників збудували будинок для родини, яка виховує шістьох прийомних дітлахів. Окрім того, сім'я отримала власну автівку. Про це розповів голова Київської ОВА Руслан Кравченко, передає УНН.

Деталі 

Кравченко  розповів, що родина Наталії та Віктора Шевченків виховує 6 прийомних діток. До того ж невдовзі цей дитячий будинок сімейного типу поповниться ще кількома дітлахами.

Найбільшою мрією родини Шевченків була власна домівка, щоб всім її членам було затишно і комфортно. Сьогодні їхнє бажання здійснилося – вони отримали ключі від великого будинку у Миронівці на Київщині 

- розповідає голова ОВА. 

За його словами, 2023 року Фундація Олени Зеленської реалізує проєкт "Адреса дитинства". Йдеться про будівництво житла для великих прийомних родин. Насамперед тих, хто втратив свої оселі через росіян.

Київщина максимально долучилася до його реалізації. Для двох родин Фундація вже побудувала будинки в нашій області. Зокрема, ДБСТ Ярославцевих із Запорізької області та Уманських з Херсонщини. Вивчається можливість будівництва будинку для ще однієї родини  

- розповів Руслан Кравченко. 

Він також визнав, що великих прийомних родин, які потребують житла, чимало. Тож, Кравченко впевнений, що цей проєкт потрібно масштабувати.

Запропонував громадам Київщини та меценатам до нього долучатися.На пропозицію одразу ж відгукнулися Миронівська міська рада та Фонд "МХП-Громаді", який взяв на себе фінансові витрати. Стратегічний партнер БФ "МХП-Громаді" — міжнародна компанія МХП. Вдячний її засновнику та головному виконавчому директору Юрію Косюку за підтримку моєї ініціативи. Завдяки синергії Фундації Олени Зеленської, Київської обласної адміністрації та МХП вдалося здійснити мрію родини Шевченків про затишний дім

- розповідає голова Київської ОВА. 

Кравченко розповів, що площа нового будинку родини Шевченків майже 500 кв. м., зокрема, житлова площа – 250 кв.м., 46,6 кв. м. – підземне захисне укриття.

У будинку є 6 спалень, 1 кухня, 1 кімната загального користування. За основу взято типовий проєкт будівництва дому для великої прийомної родини, які споруджують у межах проєкту "Адреса дитинства" Фундації Олени Зеленської.

Здійснили ще одну мрію родини. Від Київської ОВА подарували автомобіль Toyota Proace City. Тепер родина зможе комфортно та вільно пересуватися. Кожна дитина заслуговує мати родину, де її люблять, розуміють і підтримують

- підсумував голова ОВА. 

Нагадаємо

Київська ОВА розповіла про нові державні програми підтримки енергонезалежності. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко пояснив, що фізособи, ОСББ, малий та великий бізнес можуть отримати пільгові кредити на встановлення альтернативних джерел енергії.

Популярні

Новини по темі

Яхта Медведчука перебуває під арештом – Офіс Генпрокурора

 • 36970 переглядiв