na-kyivshchyni-dbr-vykrylo-kerivnytstvo-viiskovoi-chastyny-na-bahatomilionnykh-makhinatsiiakh-z-prodovolstvom

На Київщині ДБР викрило керівництво військової частини на багатомільйонних махінаціях з продовольством

 • 22806 переглядiв

ДБР та СБУ викрили махінації київських військових посадовців з продажу солдатського харчування на мільйони гривень. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Працівники ДБР спільно з СБУ викрили посадовців однієї з військових частин Київщини на оборудках з харчами для їх особового складу на мільйони гривень. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі 

До організованої групи входили військовослужбовці та працівники військової частини, які вступили у змову з приватними підприємцями та продавали у магазинах, ресторанах та базарах частину продуктів, призначених для бійців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТендер на папки для ЗСУ за 351 грн: аудит Міноборони виявив порушення

У відомстві підкреслюють, що посадовці забирали щонайменше 30% продуктів зі складу, зменшуючи відповідно добові норми харчового забезпечення для військових.

Посадовцям військової частини та одному з комерсантів повідомлено про підозру за статтями заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та заволодіння військовим майном шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 410 КК України)

- резюмували в ДБР.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Доповнення 

Правоохоронці також з’ясували. що "залишок" продуктів використовувався й в іншій схемі. Представник військової частини у змові з приватним підприємством виписував "порожні" накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не поставлялась. А на папері обліковувались продукти, які не були видані солдатам перед їх продажем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскомандир військової частини, який нині працює заступником голови Золочівської РВА, завдав державі 25 млн грн збитків

Водночас через підробку зловмисником фінансових документів Міністерство оборони України було введено в оману та здійснювало повну оплату продуктів харчування. При цьому готівку зловмисники привласнювали.

На даний час отримано докази щодо привласнення щонайменше 5 млн грн.

Нагадаємо

Командування однієї з військових частин у Чернігівській області відшкодувало державі 1,7 млн грн із майже 39 млн грн збитків, виявлених під час аудиту.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Негода у столиці: дороги від снігу очищають 294 одиниці спецтехніки

     • 73594 переглядiв

    У Києві на тлі негоди за добу сталося понад 30 ДТП, є травмовані

     • 142795 переглядiв

    У росії вийшло з берегів берингове море і затопило аеропорт

     • 31497 переглядiв

    Ігнат розповів, як негода впливає на дії ворога та роботу ППО

     • 39992 переглядiв