ukenru
na-kpp-uzhgorod-viyavili-chekha-yakiy-perekhovuvavsya-u-spalnomu-vidsiku-avtobusa

На КПП "Ужгород" виявили чеха, який переховувався у спальному відсіку автобуса

 • 10567 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 14 травня. УНН. Сьогодні, 14 травня, прикордонники на Закарпатті у пункті пропуску "Ужгород" виявили громадянина Чехії, який переховувався у спальному відсіку автобуса, яким перевозили групу дітей з Чехії в Україну. Про це УНН повідомила речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

Чех переховувався у спальному відсіку автобуса, яким перевозили дітей з Чехії в Україну

"Автобус прямував за маршрутом "Градец-Кралове – Тячів" через пункт пропуску "Ужгород". У ході огляду транспортного засобу прикордонний наряд помітив особу, яка переховувалась від проходження контролю у спальному відсіку. Згодом військові з’ясували, що чоловік є другим водієм автобуса. Як він сам пояснив прикордонникам, сховатись від них вирішив тому, що не мав при собі документа на право перетину кордону, однак мав ідентифікаційну картку громадянина Чеської Республіки, що дозволило швидко встановити особу правопорушника. Після з'ясування всіх обставин щодо іноземця було прийнято рішення про відмову у в'їзді в Україну та повернуто на територію Словаччини встановленим порядком", – розповіла О. Трачук.

Прикордонники також направили до поліції повідомлення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Також у діях водія автобуса вбачається порушення вимог Закону України "Про відповідальність перевізників", а саме перевезення пасажира через державний кордон без необхідних документів для в’їзду до країни прямування.

Нагадаємо, прикордонники у пункті пропуску "Лужанка" запобігли спробі незаконного вивезення з України 5-річної дитини. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП