ukenru
na-kosmichnomu-korabli-crew-dragon-obladnali-tualet-z-360-gradusnim-panoramnim-vidom

На космічному кораблі Crew Dragon обладнали туалет з 360-градусним панорамним видом

 • 26466 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. На кораблі Crew Dragon компанії SpaceX, у якому відправлять перший повністю цивільний екіпаж, обладнали туалет зі скляним куполом, звідки космічні туристи зможуть спостерігати 360-градусну панораму космосу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Business Insider.

Деталі

Учасники місії Inspiration4, яку SpaceX анонсувала в лютому 2021 року, вирушать до космосу не пізніше кінця 2021 року. У ній візьмуть участь четверо цивільних на чолі з мільярдером Джаредом Айзекманом, який повністю оплатив підготовку польоту і буде ним керувати.

За словами Айзекмана, у вбиральні на кораблі є скляний купол. Туалет розташований у верхній частині капсули під стелею. Проте наголошується, що при мікрогравітації це не має значення.

Айзекман зазначив, що це перший в історії космічний корабель, обладнаний такими зручностями з таким видом.

Як точно буде виглядати туалетна кімната на Crew Dragon, поки не відомо, оскільки знімків в мережі не з'являлося.

Цитата:

"Багато приватності там немає. Але взагалі верх корабля відокремлює фіранка, тому в цілому відгородитися від інших можна. Коли людям доведеться скористатися туалетом, у них буде дуже красивий вид", - розповів Айзекман в інтерв'ю Business Insider.

Нагадаємо

На початку лютого SpaceX заявила, що на борту місії Inspiration4 будуть четверо туристів. Командиром екіпажу стане мільярдер Джаред Айзекман, власник компанії Draken International, навчальної для пілотів, і сам має кваліфікацію пілота реактивних літаків.

Місія запланована на строк не раніше четвертого кварталу 2021-го.

Українські Національні Новини

Новини Світу