na-korolevu-daniyi-margrete-chekaye-seryozna-operatsiya-na-spini

На королеву Данії Маргрете чекає серйозна операція на спині

 • 997148 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. 82-річна королева Данії Маргрете II, чиє півстолітнє правління робить її найстаріщим монархом Європи, перенесе операцію на спині, повідомила у середу королівська родина, пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Після операції королева пройде «тривалий процес реабілітації», йдеться в заяві королівської родини.

«Протягом тривалого періоду у її величності були проблеми зі спиною, і останнім часом ситуація погіршилася», - йдеться у повідомленні.

Маргрете вирішила пройти «серйозну операцію на спині» 22 лютого після консультації з лікарями, заявили у палаці, додавши, що кілька офіційних заходів буде або відкладено, або скасовано, або їх візьмуть на себе інші члени королівської родини.

Старший син монарха Данії, спадкоємець престолу принц Фредерік та його дружина, наслідна принцеса Мері, ймовірно, замінять королеву, а також молодший син Маргрете, принц Йоахім та його дружина принцеса Марія, а також сестра королеви, принцеса Бенедикта.

За останні кілька днів Маргрет скасувала заходи, зокрема відкриття виставки у Копенгагені.

Додамо

Конституція Данії не наділяє Маргрете політичною владою і її обов'язки мають церемоніальний характер. Вона була проголошена королевою 15 січня 1972, наступного дня після того, як її батько, король Фредерік IX, помер після нетривалої хвороби.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі