ukenru
na-kordoni-z-rosiyeyu-zatrimali-zatrimali-kolishnogo-boyovika-artilerista

На кордоні з Росією затримали колишнього бойовика-артилериста

 • 12324 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. На кордоні з Росією, у пункті пропуску "Мілове", що на Луганщині, затримали колишнього члена незаконних збройних формувань. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби України.

"Члена незаконних збройних формувань затримали в пункті пропуску "Мілове", що на кордоні з Росією, військовослужбовці Луганського прикордонного загону", - йдеться в повідомленні.

Затриманий 49-річний уродженець міста Маріуполь розповів, що маючи фахову освіту, влітку 2014 року брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на стороні так званого ополчення у місті Слов’янськ, а саме - здійснював технічне обслуговування артилерійського озброєння.

"Згодом у складі "1-ї Слов’янської механізованої бригади ДНР" брав участь на посаді "старшого офіцера батареї" у так званій обороні Сніжного проти ЗС України, здійснював організацію системи вогню НЗФ, в т.ч. у боях в районі Саур-Могили. У період з весни 2015 року до середини серпня 2017 року "проходив службу" на посаді заступника начальника відділення артилерії "5-ї механізованої бригади ДНР" у місті Макіївка та місті Докучаєвськ Донецької області", - повідомили у пресслужбі.

Після проведення всіх процесуальних дій чоловіка передано представникам СБУ для прийняття подальшого правового рішення.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України здобуто чергові докази фінансування Російською Федерацією незаконних збройних формувань на території Луганської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП