na-kontsertakh-lyudi-vidchuvayut-sebe-yedinoyu-rodinoyu-solist-kozak-system-rozpoviv-pro-tur-spivay-zaradi-peremogi

"На концертах люди відчувають себе єдиною родиною": соліст Kozak System розповів про тур "Співай заради перемоги"

 • 675758 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Гурт Kozak System з 10 по 25 жовтня дав низку вуличних концертів в рамках туру “Співай заради перемоги”, організованого разом з благодійним фондом “МХП-Громаді”. Тур став частиною народних вуличних концертів, які з третього місяця повномасштабної війни гурт грає в українських містах і за кордоном. Про це повідомили у пресслужбі “МХП-Громаді”, передає УНН.

Деталі

Музиканти виступили в Ромнах, Ладижині, Катеринополі, Вендичанах, Теофіполі, Білому Камені, Колках, Миронівці, Мирному, Каневі. Концерти завжди влаштовують на відкритому просторі: без квитків, сцен та інших бар’єрів між глядачами.

Під час концертів соліст Kozak System Іван Леньо розповідає про власний досвід переживання повномасштабної війни, службу в Патрульній поліції, творчість під час війни та втрати. Так, під час російського вторгнення на фронті загинув Гліб Бабич, побратим гурту й автор пісень "Подай зброю", "Досить сумних пісень", "Мольфар", "Не покинь" та інших. На кожному концерті гурт вшановує хвилиною пам’яті друга й поета, а потім виконує кілька його пісень.

“Людям подобається співати разом з нами, розказувати свої історії. Ми після концерту, як правило, десь ще 1-1,5 години фотографуємося, записуємо відео. Часто це – звернення до тих, чиї батьки, сини чи друзі зараз воюють. Це дуже щемкі відео. Подібні концерти важливі ще й тим, що люди відчувають себе на них єдиною родиною”, – розповідає про концерти соліст гурту Іван Леньо.

В “МХП-Громаді” додали, що у маленьких населених пунктах через повномасштабну війну у людей немає змоги відвідувати концерти, тож вони вирішили привезти музикантів у менші громади, аби замотивувати місцевих жителів.

“Українці в невеликих населених пунктах через військові дії часто не мають змоги потрапити на концерти, які роблять Kozak System у великих містах. Тому ми запросили музикантів до менших громад. Адже сьогодні подібні акції – не про розваги, а про об’єднання та спілкування, якого зараз багатьом бракує. Ми раді стати частиною народного туру Kozak System й долучитися до важливої боротьби на культурному фронті. Раді, що один з наших флагманських проєктів “Співай заради перемоги” допомагає українцям в їхній самоідентифікації й мотивує через пісні пізнавати свою історію та себе”, – зазначила директорка благодійного фонду “МХП-Громаді” Тетяна Волочай.

Додамо

Далі музиканти планують відвідати Умань, Одесу, Білу Церкву та міста Львівської області, в яких продовжать спілкуватися, підтримувати та мотивувати українців.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Українці зменшили споживання електроенергії на 5-10%

     • 171253 переглядiв

    У Польщі знесли 4 пам'ятники Червоної Армії

     • 191413 переглядiв