ukenru
na-kiyivschini-vikrili-skhemu-rozkradannya-koshtiv-na-remonti-dorig

На Київщині викрили схему розкрадання коштів на ремонті доріг

 • 13484 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Співробітники СБУ викрили схему привласнення грошей державного бюджету під час проведення ремонту автомобільних доріг на території Київської області. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки.

Як вказано, правоохоронці встановили, що представники комерційної структури-підрядника та посадовці деяких сільських рад вносили до фінансово-господарської документації неправдиві відомості про обсяги і вартість проведених робіт з ремонту автодоріг. Привласнені через оборудку гроші зловмисники переводили у готівку та легалізували через проведення безтоварних операцій, вказали у СБУ.

За результатами перевірки виконаних підрядниками робіт, зокрема будівельно-технічної та економічної експертизи підтверджено збитки держави на загальну суму понад 3,5 мільйони гривень.

За місцями роботи і проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження керівнику однієї з комерційних структур оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, зокрема посадовців сільських рад, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, прокуратурою повідомлено про підозру посадовцю Служби автомобільних доріг Київської області в розтраті 700 тисяч грн бюджетних коштів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП