ukenru
na-kiyivschini-protokoli-dvk-zapovnyuvali-v-avto-rozpochato-kriminalne-provadzhennya-opora

На Київщині протоколи ДВК заповнювали в авто, розпочато кримінальне провадження - ОПОРА

 • 12424 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Біля окружної комісії №93 у Миронівці члени ДВК заповнювали протоколи про підрахунок голосів у машині. Більше того, спеціальні пакети для протоколів були невикористані й лежали в авто, де сиділа комісія. Як наслідок, ОВК прийняла рішення про повторний підрахунок голосів, а поліція порушила кримінальну справу. Про це повідомляє УНН з посиланням на ГО ОПОРА.

Близько 13:00 22 липня, перебуваючи на вулиці біля окружної виборчої комісії 93 ВО, спостерігачка ОПОРИ помітила автівку, яка стояла навпроти центрального входу до приміщення ОВК. Її увагу привернули відчинені двері з боку переднього пасажирського сидіння та дві жінки, які стояли поруч. Підійшовши ближче, спостерігачка помітила на передньому сидінні жінку, яка щось писала. Як виявилося, вона заповнювала протоколи підрахунку голосів. З'ясувалося, що це дільнична виборча комісії №320121. Сек’юр-пакети для протоколів були порожні й лежали невикористані на задньому сидінні авто.

Голова окружної виборчої комісії, побачивши незапаковані протоколи, повідомила усіх присутніх, що прийняти такі результати вони не можуть і запропонувала проголосувати членам ОВК, щоб залишити цю дільницю на перерахунок. Рішення прийняли одноголосно.

Пізніше слідчий поліції Тарас Тимошенко повідомив спостерігачці, що у комісії вилучили протоколи, які були в автомобілі. А стосовно інциденту внесли відомості до ЄРДР та порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158 «Фальсифікація виборчих документів» Кримінального кодексу України. Це передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Нагадаємо, ЦВК опрацювала майже 92% протоколів: Батьківщина виходить на 3 місце.

Українські Національні Новини

Суспільство