ukenru
na-khmelnichchini-za-vbivstvo-svoyeyi-novonarodzhenoyi-ditini-zhinku-pokarali-2-rokami-uvyaznennya

На Хмельниччині за вбивство своєї новонародженої дитини жінку "покарали" 2 роками ув'язнення

 • 14666 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Апеляційний суд засудив до 2 років позбавлення волі жінку, яка вбила свою новонароджену дитину. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Хмельницької обласної прокуратури.

Повідомляється, що вироком місцевого суду засудженій призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.

"Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку та, за результатами розгляду скарги, вирок суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано. Відповідно до вироку апеляційного суду, засудженій призначено покарання у виді позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Так, у результаті проведеного за процесуального керівництва прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що, дізнавшись про небажану вагітність, жінка вирішила приховати вказаний факт від свого оточення. Також не звернулась вона і до медичних закладів для здійснення належного медичного нагляду за вагітністю та супроводу пологів.

"У серпні минулого року породілля вдома самостійно народила живу та здорову дівчинку, а після пологів перекрила новонародженій доступ повітря. Внаслідок механічної асфіксії дитина померла", - зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що аби приховати свою злочинну діяльність, тіло дитини зловмисниця заховала у кімнаті гуртожитку, де проживає, а сама була доставлена до лікарні у зв’язку із погіршенням стану здоров’я.

Нагадаємо, у Києві жінка з дитиною вистрибнула з четвертого поверху.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП