ukenru
na-khersonschini-okupanti-skladayut-spiski-dlya-deportatsiyi-shkolyariv-ova

На Херсонщині окупанти складають списки для депортації школярів – ОВА

 • 112101 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. На Херсонщині під виглядом "оздоровлення та відпочинку" російські окупанти складають списки для депортації школярів. Про це на брифінгу повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань, передає УНН.

Цитата

“Зараз у школах на правобережжі та лівобережжі оголошують канікули – у цей час вони (окупанти – ред.) складають списки учнів та батьків для того, щоб депортувати їх в Крим або на територію рф. Це буде примусова депортація. І те, що колаборанти зараз говорять, що це ніби-то оздоровлення – то маю зауважити, що такий приклад вже був у Харківській області, коли дітей вивезли в Крим, а після деокупації їх не повертають батькам та не дають змогу дітям повернутися назад. Тому, закликаю всіх, якщо є можливість – виїжджати на підконтрольну Україні територію. Якщо такої можливості немає – знайдіть безпечне місце та ховайтесь там, дочекайтесь визволення”, – заявив Хлань.

Деталі

За словами радника голови ОВА, окупанти звернулися до керівництва російської федерації з проханням забезпечити переїзд та умови проживання для людей, які хочуть виїхати з Херсонської області.

Як сказав Хлань, насправді цю евакуацію планують зробити для колаборантів та окупаційної влади, які розуміють, що через контрнаступальні дії ЗСУ вони довго в Херсоні не протримаються.

“Окупанти та колаборанти розуміють, що довго втриматись їм, особливо на правобережжі та в Херсоні, вже точно не вдасться. І якраз контрнаступальні дії, які відбулися на минулому тижні, і зараз продовжуються, говорять про те, що Збройні сили впевнено просуваються і деокуповують Херсонщину. Я розумію, що та евакуація, яку оголошує зараз сальдо – це для колаборантів і зрадників по регіонах, які поступово звільняються Збройними силами України”, – зазначив Хлань.

Нагадаємо

За даними британської розвідки, російські окупанти, ймовірно, очікують боїв у захопленому Херсоні, тому почали готуватися до евакуації жителів.

Українські Національні Новини

Війна