na-kharkivshchyni-vykryto-makhinatsii-z-ievidnovlenniam-pravookhorontsi-provely-ponad-20-obshukiv

На Харківщині викрито махінації з "єВідновленням": правоохоронці провели понад 20 обшуків

 • 9926 переглядiв

Правоохоронці провели обшуки у справі про шахрайство з програмою "єВідновлення" в Ізюмському районі. Виявлено факти подання фейкових документів для отримання компенсації за неіснуючі пошкодження житла.

На Харківщині правоохоронці провели низку обшуків у ймовірних фігурантів, які спланували махінації на "єВідновленні", передає УНН із посиланням на прокуратуру Харківської області.

"... здійснюється досудове розслідування за фактом замаху на шахрайство (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, в Ізюмському районі у період 2023-2024 років правоохоронці виявили факти оформлення документів з фейковими відомостями для подальшого отримання державної компенсації за зруйноване житло внаслідок збройної агресіі рф через програму "єВідновлення". Насправді нерухоме майно не зазнало жодних пошкоджень чи руйнувань з моменту повномасштабного вторгнення ворога.

Крім того, особи навіть не були власниками житла, а мали лише опосередковане відношення до будинків. Завдяки підробленим документам посадовці проводили на них державну реєстрацію права власності на вказані об’єкти нерухомості.

Серед учасників "схем" — мешканці, службові особи територіальних громад та працівники комунальних підприємств територіальних громад Ізюмського району.

Правоохоронці провели понад 25 санкціонованих обшуків за місцями мешкання та роботи фігурантів, а також зберігання документації з підробними відомостями.

Наразі призначено низку будівельних експертиз. Слідство триває.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила закон про виноградарство та виноробство

     • 43761 переглядiв