ukenru
na-kharkivschini-ukrayinski-zakhisniki-zbili-rosiyskiy-gelikopter-ka-52

На Харківщині українські захисники збили російський гелікоптер Ка-52

 • 122082 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. На Харківщині захисники з 93 бригади Холодний Яр, збили російський гелікоптер Ка-52. Про це повідомляє Оперативне командування "Схід", передає УНН.

Деталі

Офіцер 93 бригади Холодний Яр на ім’я Ярослав розповів, що російський гвинтокрил Ка-52 збили звичайною "Іглою".

Цитати

"Вночі ворожі гелікоптери заходили дуже низько. Вони кружляли над нашими позиціями, не даючи можливості навіть підняти голову. І хлопець-зенітник, прикомандирований до мого підрозділу, випустив по них дві ракети. Одна, щоправда, потрапила у теплову пастку, а інша збила Ка-53. Він впав. Були спроби ворога залетіти на наші позиції літаками та стріляти ракетами, але атаки ворога успіхів не мали", - йдеться у повідомленні.

Оскільки вертоліт впав досить далеко від українських позицій, ближче до ворога, військові змогли близько підійти до нього лише вночі. А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше.

"Жартуємо між собою, що збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 баксів, за яку заплатили ще за Совєтів", - додали в командуванні.

Офіцер уточнив, що окупанти зараз намагаються вести активний обстріл за допомогою артилерії та авіації у зоні його відповідальності.

Нагадаємо

У Донецькій області ЗСУ збили ворожий безпілотник "Орлан-10".

Українські Національні Новини

Суспільство