ukenru
na-kharkivschini-suditimut-trokh-osib-za-nanesennya-zbitkiv-derzhavi-na-9-mln-grn

На Харківщині судитимуть трьох осіб за нанесення збитків державі на 9 млн грн

 • 13062 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які шахрайським методом заволоділи земельною ділянкою, що розташована на території міста Харкова. У подальшому обвинувачені продали землю третім особам, чим завдали збитків державі на майже 9 мільйонів гривень. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань, скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які шахрайським методом заволоділи майном, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що у 2009 році троє осіб за попередньою змовою між собою, без законних на те підстав, вступили до житлово-будівельного кооперативу і заволоділи земельною ділянкою, що розташована на території міста Харкова.

У подальшому обвинувачені продали землю третім особам, чим завдали збитків Харківській міській раді на загальну суму майже 9 мільйонів гривень.

У разі доведення вини, особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розкрадання державних земель у Миронівському районі Київської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП