ukenru
na-kharkivschini-suditimut-posadovtsya-lisgospu-cherez-zbitki-na-ponad-4-mln-griven

На Харківщині судитимуть посадовця лісгоспу через збитки на понад 4 млн гривень

 • 12688 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. На Харківщині судитимуть майстра лісу Володимирівського лісництва Держпідприємтсва "Гутянське лісове господарство", якого підозрюють у службовій недбалості, що призвела до збитків у сумі понад 4 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"До суду скеровано обвинувальний акт відносно майстра лісу Володимирівського лісництва Держпідприємтсва "Гутянське лісове господарство". Його обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що майстер лісу не забезпечив належне зберігання майна лісництва. В результаті, невстановлені особи без отримання відповідних документів вирубали 444 дуби, чим завдали державі збитків на понад 4 мільйони гривень.

Зазначається, що у разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, слідчі ДБР у місті Краматорську повідомили про підозру чотирьом посадовцям, які незаконно вирубали понад 400 дубів та 500 акацій, завдавши шкоди державі у сумі близько 1,4 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП