ukenru
na-kharkivschini-okupanti-obstrilyali-muzey-grigoriya-skovorodi-ye-postrazhdaliy

На Харківщині окупанти обстріляли музей Григорія Сковороди, є постраждалий

 • 210591 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Російські окупанти обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині. 35-річний чоловік, який наглядав за музеєм отримав поранення. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує УНН.

Цитата

«За минулу добу зробили 3 обстріли Харкова із РСЗВ та артилерії. Постраждали Північна Салтівка та Індустріальний район (ХТЗ)», - написав Синєгубов.

Деталі

За його словами, по Силах оборони Харкова рашисти завдали і ракетного удару. Він зазначив, що українські захисники утримують свої позиції та дають гідну відсіч противнику.

«О 23 годині росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці. Снаряд влучив просто в дах будівлі. На території перебував 35-річний чоловік, який наглядав за музеєм, на жаль, отримав поранення. Приміщення фактично знищене», - повідомив Синєгубов.

Він зазначив, що найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх перемістили заздалегідь в безпечне місце.

«Цього року із дня народження великого філософа минає 300 років. Окупанти можуть знищити музей, де останні роки життя творив Григорій Сковорода, і де був похований. Але вони не знищать пам’яті та наших цінностей!», - наголосив Синєгубов.

Доповнення

У Харкові в екопарку Фельдмана під обстріл російських окупантів потрапили працівники та волонтери, які намагалися евакуювати африканських буйволів. Внаслідок цього загинув 15-річний хлопець.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП