ukenru
na-kharkivschini-lokalizuvali-pozhezhu-yaka-okhopila-35-ga-khvoynogo-lisu

На Харківщині локалізували пожежу, яка охопила 35 га хвойного лісу

 • 13409 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Рятувальники локалізували низову пожежу, яка виникла у хвойному лісі у Харківській області. Про це повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС в області, передає УНН.

"О 19:10 вогонь був локалізований, перекидання вогню на верхні яруси хвойних дерев не допущено", - йдеться в повідомленні.

Сильна засуха та пориви вітру сприяли швидкому розповсюдженню фронту полум’я та збільшення площі пожежі до 35 га. До її ліквідації залучили 20 одиниць спеціальної техніки та 91 чоловік особового складу Харківського гарнізону ДСНС, 8 автоцистерн, 2 трактори та 50 співробітників лісгоспу, а також 4 одиниці важкої техніки та 25 рятувальників Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. Також до пожежогасіння залучили авіацію ДСНС України. Вчора, 4 вересня, пожежний гелікоптер Мі-8 здійснив 12 скидів води в осередок пожежі. А сьогодні зранку він продовжив роботу і виконав 13 заходів для скиду води.

Нагадаємо, 4 вересня о 12:00 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу хвойної підстилки, яка виникла на території Старовіровського лісництва Красноградського лісгоспу поблизу сіл Охоче та Мелехівка Нововодолазького району Харківської області. Загальна площа лісового масиву - близько 47 га. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП