ukenru
na-khabari-zatrimali-posadovtsiv-oboronnogo-pidpriyemstva-u-kharkovi

На хабарі затримали посадовців оборонного підприємства у Харкові

 • 10100 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Служба безпеки України викрила на хабарі посадовців державного оборонного підприємства - ДП "Завод імені Малишева" у Харкові. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-центр СБУ.

"У межах комплексу заходів із захисту інтересів держави у оборонній сфері співробітники СБУ викрили у Харкові на систематичних хабарях двох посадовців Державного підприємства "Завод імені Малишева", - вказали у спецслужбі.

Оперативники СБУ встановили, що начальник одного з відділів та його підлеглий - інспектор відділу - організували протиправний механізм вимагання та одержання грошей від підприємців за надання їм в оренду приміщень оборонного заводу для ведення бізнесу. За оренду трьох приміщень складського і побутового призначення посадовці вимагали щоквартально сплачувати їм неправомірну вигоду, за що суттєво знижували комерсантам офіційну суму оренди, додали у СБУ.

Співробітники СБУ затримали службових осіб оборонного підприємства у робочих кабінетах після одержання чергового траншу за наступні три місяці. У кожного з фігурантів справи виявлена та вилучена частина неправомірно одержаних коштів.

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, посадовця Міноборони викрили на розкраданні коштів "Антонова".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП