na-fronti-vzhe-zafiksuvaly-83-ataky-rosiian-naihariachishe-na-pokrovskomu-napriamku-henshtab

На фронті вже зафіксували 83 атаки росіян, найгарячіше на Покровському напрямку - Генштаб

 • 16064 переглядiв

Генштаб ЗСУ повідомив про 83 спроби ворога витіснити українських воїнів з позицій за добу. Найбільша активність на Покровському напрямку - ворог провів 27 атак, також досі тривають бої у 17 локаціях.

Від початку поточної доби, 23 липня, на фронті зафіксували окупанти здійснили 83 спроб витіснити наших воїнів із займаних позицій. Ще тривають бойові зіткнення у 17 локаціях. Про це заявили у Генеральному штабі ЗСУ, передає УНН.

Деталі 

На Харківському напрямку без особливих змін – окупанти безуспішно 11 разів атакували у районах Глибокого, Тихого і Вовчанська. Також ворог активно задіював авіаційну компоненту - скинув понад десяток КАБів поблизу шести різних населених пунктів.

Щоб відновитися після втрат у війни в Україні росії знадобиться 5 років - командувач Збройними силами Великої Британії23.07.24, 16:02

На Куп’янському напрямку відбулись безуспішні спроби окупантів просунутись вперед у районах Петропавлівки, Глушківки, Андріївки та Стельмахівки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку кількість спроб окупантів покращити тактичне положення збільшилась до дев’яти. Сім з цих боєзіткнень тривають в районах сіл Макіївка та Невське.

На Сіверському напрямку сьогодні наші воїни вісім разів жорстко припинили активність загарбників біля Виїмки, Переїзного, Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку продовжуються бої в районах Часового Яру і Васюківки. Зазнав невдачі ворог ще у трьох атаках - неподалік Новомаркового, Оріхово-Василівки та Іванівського.

На Торецькому напрямку триває бій у двох локаціях неподалік Залізного. Дві атаки росіян там вже відбито. Чотири раз отримали відкоша загарбники біля Північного, ще одна ворожа атака захлинулась поблизу Торецька. По цьому місту терористи сьогодні завдали аж п’ять авіаударів - скинули загалом десяток КАБів.

Окупанти перекидають свіжі сили у бік Розівського району на Запоріжжі - Андрющенко 20.07.24, 13:06

На Покровському напрямку окупанти не зменшують тиску. Від початку доби ворог 27 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. Тривають 12 штурмових дій - йдуть бої в районах Пантелеймонівки, Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса та Новоселівки Першої. Окрім того, ворог загалом скинув сім КАБів біля Вовчого, а НАРами бив у бік Олександрополя та згаданої раніше Новоселівки Першої.

На Курахівському напрямку продовжуються дві атаки загарбників біля Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони. Ще п’ять штурмів відбито там же та в районі Костянтинівки. Ворог зазнав втрат. Йде підрахунок.

На Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках українські воїни відбили по одній атаці окупантів. Чотири рази ворог підтримував свої дії авіаударами - бив некерованими ракетами біля Урожайного та скинув КАБи по районах Малої Токмачки і Кам’янського.

Нагадаємо

У Запорізькій області зосереджено близько 90 тис. російських військових. А втім, розвідка не виявляє ознак формування наступального угруповання ворога, бойові дії мають позиційний характер.

Популярні

Новини по темі

21 липня 2024 року став найспекотнішим днем в історії – Reuters

 • 11608 переглядiв