na-fronti-vid-pochatku-doby-zafiksovano-78-boiovykh-zitknen-henshtab

На фронті від початку доби зафіксовано 78 бойових зіткнень - Генштаб

 • 23161 переглядiв

За добу відбулося 78 бойових зіткнень. Найактивніші бої на Лиманському та Покровському напрямках.

Від початку доби на фронті відбулось 78 зіткнень, найгарячіше на Лиманському та Покровському напрямках. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 22.00 08.08.2024 серпня, передає УНН.

Від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень, окупант завдав 47 авіаційних ударів із застосуванням 56 КАБів, 493 удари дронами-камікадзе та здійснив майже 3391 обстріл позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння,

- йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня здійснили шість атак поблизу Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили п’ять штурмових дій противника, ще одне боєзіткнення триває. За попередньою інформацією, з початку доби втрати ворога склали 75 окупантів вбитими та пораненими, знищено 18 автомобільної та дві одиниці спеціальної техніки, 14 БпЛА, крім того, пошкоджено три артилерійські системи, танк, бойова броньована машина, сім одиниць автомобільної та одну одиницю спеціальної техніки ворога.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали три атаки противника в районі Синьківки, Петропавлівки та в напрямку Глушківки, досі триває два боєзіткнення, ситуація контрольована.

22 рази ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка, Терни, Невське та в Серебрянському лісі, на даний час точиться шість боєзіткнень.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбивали 12 штурмових дій ворога в районах Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Досі в трьох локаціях тривають бої.

На Краматорському напрямку мали місце десять бойових зіткнень. Активність окупанти проявляли в районі Часового Яру, Калинівки та Іванівського, сім спроб противника потіснити наші позиції виявились марними, триває три атаки. Ситуація контрольована.

За підтримки авіації, ворог вісім разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку. Протягом дня, окупанти атакували позиції українських оборонців поблизу населених пунктів Північне, Залізне та Нью-Йорк. П’ять штурмів відбили наші захисники, три атаки триває досі.

На Покровському напрямку з початку доби в районах населених пунктів Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки відбито 20 наступальних та штурмових дій ворога. Ще дев’ять боєзіткнень триває. Наші війська вживають заходів з утримання визначених рубежів. За попередніми даними за сьогодні ворог втратив більше 200 окупантів. Також українськими військовослужбовцями знищено чотири артилерійські системи, бойову броньовану машину, чотири автомобілі, три БпЛА та три одиниці спеціальної техніки. Окрім того, дві артсистеми, три танки, дев’ять автомобілів та одна ворожа одиниця спецтехніки були пошкоджені.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується три бойових зіткнення. Загарбники зберігають активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили всі атаки. Противник успіху не мав.

На Времівському напрямку відбулося три боєзіткнення в напрямку Водяного та Вугледару. Два ворожі штурми захлинулися, триває бій.

На Оріхівському напрямку наші війська відбили одну атаку противника поблизу Малої Токмачки, противник успіху не мав.

Бундестаг не бачить проблеми, якщо Україна використає німецькі танки для просування на території росії08.08.24, 18:17

Популярні

Новини по темі

Атака рф на Селидове: кількість поранених зросла до 11

 • 40189 переглядiв