na-fronti-protiahom-doby-vidbulos-48-boiovykh-zitknen-henshtab

На фронті протягом доби відбулось 48 бойових зіткнень – Генштаб

 • 31667 переглядiв

Українські війська провели 48 бойових зіткнень та відбили численні атаки, зазнавши при цьому потужних обстрілів та авіаударів; ситуація на сході та півдні України залишається складною.

Протягом минулої доби ворог загалом завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських захисників та населених пунктах. Внаслідок російських атак завдано руйнувань приватним житловим будинкам та пошкоджень цивільній інфраструктурі, також є поранені. Про це повідомляє УНН із посиланням на вечірнє зведення Генштабу.

Деталі

В операційній зоні ОСУВ Хортиця кількість ворожих артилерійських обстрілів складає понад 1000 на добу. Ворог активно застосувує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки, також збільшилась кількість артилерійських обстрілів.

Згідно офіційної інформації, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, - ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Працюємо над цими технічними рішеннями: Умєров про електронні повістки24.12.23, 16:46

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 15 атак ворога в районі Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, в той же час окупанти завдали авіаційних ударів в районах Петропавлівки та Кислівки Харківської області, крім того під вогнем російських загарбників опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, втім завдав авіаційних ударів поблизу Ямполівки та Торського Донецької області; обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів.

Окупанти використовують хімічну зброю на лівобережжі Херсонщини - ISW24.12.23, 09:35

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки противника біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися: Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 10 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 - в районах Первомайського та Невельського Донецької області. Також противник завдав авіаційних ударів та артилерійських та мінометних обстрілів.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області: під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Олександропіль, Красногорівка, Курахове, Мар'їнка, Катеринівка, Єлизаветівка.

За добу на Херсонщині внаслідок обстрілів загинули 4 людини, 9 – поранені24.12.23, 09:04

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Як повідомляється, було завдано авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки біля Роботиного та південніше Гуляйполя Запорізької області, - там російська армія безуспішно намагався витіснити підрозділи українських оборонців із займаних позицій. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема Левадне, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Новоандріївка, П'ятихатки Запорізької  області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Тягинка, Херсон, Комишани, Білозерка та Очаків Миколаївської області.

Відомо, що ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби здійснив 23 безуспішні штурмові дії, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Українські підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та зенітно-ракетному комплексу противника.

Нагадаємо

Авіація Сил оборони завдала 23 ударів по ворогу. Також протиповітряною обороною знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 2 розвідувальних БпЛА ворога – Генштаб

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі