ukenru
na-fidzhi-zaareshtuvali-yakhtu-yaku-povyazuyut-iz-rosiyskim-oligarkhom-kerimovim

На Фіджі заарештували яхту, яку повʼязують із російським олігархом Керімовим

 • 138167 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Поліція Фіджі розслідує прибуття розкішного судна, яке підозрюється у власності російського олігарха, допитуючи його капітана про те, як він доставив човен до тихоокеанської острівної країни. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Газети Фіджі повідомляють, що поліція захопила суперяхту Amadea, що належить російському мільярдеру Сулейману Керімову, який потрапив під санкції США, Великобританії та Європейського Союзу, і затримала її екіпаж.

Агент суперяхт на Фіджі, який сказав, що представляє Amadea сказав, що звіти "не повністю фактичні, включаючи право власності на судно".

Цитата

"Я не знаю, хто є власником. Є докази, які передані поліції на Фіджі", - сказав агент.

Співробітник Центру управління та управління Національної поліції повідомив, що капітана судна допитували про те, як воно потрапило на Фіджі без митного оформлення.

У посольстві США заявили, що їм відомо, що Amadea пришвартований у порту Лаутока на Фіджі, і посольство співпрацює з владою Фіджі з цього приводу.

"Сполучені Штати віддані пошуку та конфіскації активів олігархів, які підтримували жорстоку, неспровоковану війну вибору росії проти України. Ми та кілька наших партнерів з ЄС вже заморозили або конфіскували багато активів цих олігархів. Ми тісно співпрацюємо з урядами та партнерами з приватного сектору в Європі та в усьому світі, включаючи Фіджі, з цього питання", – йдеться у повідомленні посольства.

Делегації Європейського Союзу на Фіджі також звернулися з проханням про співпрацю щодо Amadea, повідомляє Fiji Times.

У регіоні островів Тихого океану через COVID-19 для суперяхт відкрито лише два порти - Фіджі та Нова Каледонія.

Суперяхти, які в’їжджають на Фіджі, повинні подати заявку на медичне оформлення перед відправленням з попереднього порту та подати інші митні документи за три дні до прибуття у води Фіджі.

Нагадаємо

Найбільша в світі суперяхта російського олігарха Усманова Dilbar за 735 млн дол. конфіскована у ФРН.

Українські Національні Новини

Новини Світу