ukenru
na-donechchini-organizatorku-psevdoreferendumu-zasudili-do-5-rokiv-uvyaznennya

На Донеччині організаторку псевдореферендуму засудили до 5 років ув'язнення

 • 12400 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. На Донеччині до 5 років позбавлення волі засудили організаторку псевдореферендуму щодо "самостійності "ДНР". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

"Касаційним кримінальним судом Верховного Суду підтримано обґрунтовану правову позицію прокуратури Донецької області та мешканку міста Краматорська засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) до реального позбавлення волі", - сказано у повідомленні.

Судом встановлено, що у травні 2014 року голова так званої "дільничної виборчої комісії", розташованої на території міста Краматорська, організувала роботу з проведення незаконного референдуму щодо визнання самостійності "ДНР".

У грудні 2018 року Краматорським міським судом особу визнано винною у скоєнні злочину та засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки. Вважаючи вирок занадто м’яким, прокуратурою подано апеляційну скаргу, яку Донецьким апеляційним судом задоволено та особі призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Наразі касаційну скаргу, внесену стороною захисту, залишено без задоволення, а вироки - без змін.

Нагадаємо, на Донеччині оголосили про підозру депутату, який у 2014 році голосував за проведення псевдореферендуму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП