ukenru
na-donbasi-vnaslidok-pidrivu-na-protipikhotniy-mini-zaginuv-mistseviy-meshkanets-rozvidka

На Донбасі внаслідок підриву на протипіхотній міні загинув місцевий мешканець – розвідка

 • 8368 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Російське командування на Донбасі встановлює додаткові мінні загородження, в тому числі з використанням забороненими міжнародними конвенціями протипіхотних мін. Внаслідок цього 7 травня на міні підірвався місцевий мешканець. Про це з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"Зокрема 7 травня цього року внаслідок підриву на протипіхотній міні загинув мешканець окупованого села Жовте Луганської області. Водночас від підривів на своїх мінних полях гинуть і самі окупанти. Так, 7 травня цього року через відсутність позначень на місцевості підірвались на власних мінах так звані військові 1 та 5 окремих мотострілкових бригад російсько-окупаційних військ", - повідомив Гуцуляк.

Як повідомляв УНН, 8 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною й характеризувалася збільшенням застосування противником важкого озброєння, особливо артилерії. Бойові дії найбільш активно тривали на Кримському, Світлодарському, Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Противник 21 раз застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння. У районах населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Луганське, Зайцеве. Російсько-окупаційні війська застосовували 152 та 122-мм артилерію, міномети.

У районах населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Шахта Бутівка, Широкіного тривали бої із застосуванням стрілецької зброї. Підрозділи об’єднаних сил надавали адекватну відповідь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП