ukenru
na-donbasi-skorotyat-16-blokpostiv-yikh-zaminyat-politseyski-patruli

На Донбасі скоротять 16 блокпостів: їх замінять поліцейські патрулі

 • 10872 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Кількість блокпостів у Луганській та Донецькій областях зменшать з 41 до 25. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України полковник поліції Костянтин Бушуєв, передає УНН з посиланням на прес-службу Нацполіції.

"На сьогодні на територіях двох областей поки що до 30 травня поліцейські будуть нести службу на 41 блокпості. Прийнято рішення про оптимізацію блокпостів та зменшення їх кількості до 25. Основна їх функція буде забезпечення пропускних режимів в межах зони "Безпеки". Зона "Безпеки" – це зона, яка розміщується між адміністративно-територіальними кордонами Луганської та Донецької областей і є другою лінією, яка відмежовує зону "Безпеки" та зону "Бойових дій", – зазначив Бушуєв.

Він додав, що за рахунок скорочення кількості блокпостів буде створено 68 піших патрулів. Вони будуть виконувати завдання в межах населених пунктів та 38 автопатрулів, які беруть на себе функцію мобільних блокпостів.

За словами Бушуєва, повне переформатування роботи блокпостів дозволить на більш якісному рівні забезпечити пропускний режим у зоні "Безпеки".

Заступник голови Нацполіції підкреслив необхідність обов’язкового проходження спеціальної підготовки співробітниками поліції, які несуть службу на блокпостах. Він додав, що поліція Луганщини вже розпочала роботу з тактичної підготовки співробітників, яку проводять у кожному підрозділі бійці батальйону поліції особливого призначення ГУНП.

Також Бушуєв акцентував на тому, що усі блокпости у плановому порядку повинні бути переобладнанні.

Нагадаємо, у Донецькій і Луганській областях зменшать кількість блокпостів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП