na-dnipropetrovschini-kontraktnik-nibito-vchiniv-samogubstvo-ridni-u-tsyu-versiyu-ne-viryat

На Дніпропетровщині контрактник нібито вчинив самогубство: рідні у цю версію не вірять

 • 332337 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. У Дніпропетровській області у військовій частині Нацгвардії № 3036 помер контрактник Богдан Говорухін. Чоловік, за версією керівництва, вчинив самогубство, однак рідні в це не вірять. Про це розповіла родичка загиблого Марина Говорухіна у Facebook та батько померлого Володимир у коментарі ZMINA, передає УНН.

Повідомляється, що рідні про смерть Богдана дізналися 13 червня, коли їм зателефонували з військової частини та розповіли, що чоловіку “стало погано… він пішов у бліндаж та застрелився”.

Цитата

“Сказали, що тіло скерують не раніше ніж за 10 днів, а 14-го привезли його”, – пригадує Володимир.

Батько наголошує, що на тілі сина побачив чимало ушкоджень – зламаний ніс та вуха, синці на обличчі, а також прямокутний синець на руці, ймовірно від приклада автомата.

“Виникає питання: чого вони скерували тіло наступного дня? Експертизу не робили, бо її робить слідчий (ухвалюючи відповідну постанову – ред.). Єдине, що зробили, – висновок щодо причин смерті. Там не зафіксовано ніяких тілесних ушкоджень, а написано, що (помер унаслідок – ред.) “пострілу у підборіддя”. Хоча постріл візуально був у шию”, – каже Володимир.

Тепер, щоб зафіксувати ушкодження, тіло Богдана треба ексгумувати.

У рідних є фото травм, утім доказом вони слугувати не можуть.

“Усі експертизи хотіли зам’яти, пустити справу як самогубство, нікого за цим не визнавати потерпілим і закрити справу”, – вважає батько. Адвокат родини вже подав заяву, щоб у справі потерпілим визнали брата Богдана. “Без цього статусу вони (слідчі – ред.) нічого не показуватимуть”, – пояснює батько.

Зазначається, що рідні Богдана наголошують, що чоловік був у війську майже три роки, не розповідав про конфлікти з побратимами та посестрами, а також не скаржився на психологічні проблеми.

У частині щодо випадку почали службове розслідування.

Доповнення

У Донецькій області виявили тіло військовослужбовця-конрактника з Запорізької області, який, за попередніми даними, покінчив життя самогубством, вистріливши в голову з табельної зброї, але у межах розпочатого розслідування розглядаються й інші версії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Міносвіти розповіли особливості вступної кампанії 2023

     • 312980 переглядiв