na-chernihivshchyni-u-zhinky-vyiavyly-leptospiroz-shcho-vidomo

На Чернігівщині у жінки виявили лептоспіроз: що відомо

 • 16391 переглядiв

У селі Спаське на Чернігівщині 17 липня діагностовано лептоспіроз у місцевої жительки. Пацієнтка перебуває в обласній лікарні, а в регіоні планують вжити заходів через виявлення бактерій Leptospira.

На Чернігівщині у жительки села Спаське 17 липня виявили лептоспіроз. Діагноз підтвердили в лабораторії особливо небезпечних інфекцій. Про це Суспільному повідомив голова Сосницької громади Андрій Портний і додав, що наразі жінка перебуває в неврологічному відділені Чернігівської обласної лікарні, передає УНН.

"Людині вже краще. У понеділок-вівторок (22-23 липня, — ред.) у Сосниці буде засідання комісії, будуть вирішувати яких заходів вживати. Адже в Убіді виявили бактерії Leptospira", — сказав Андрій Портний.

Нагадаємо, на Чернігівщині станом на кінець травня від початку 2024 року лептоспіроз виявили у 22-х людей. Таку кількість хворих зафіксували за весь період 2023 року. За словами заступника генерального директора Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Артема Ярошенка, найбільше виявили хворих у Чернігові — дев'ять.

У червні 15 людей потрапили до лікарень із діагнозом ботулізм - МОЗ18.07.24, 17:03

Довідка

Лептоспіроз – гостре інфекційне захворювання, загальне для людей і тварин.

Захворюваність на лептоспіроз сезонна і зростає влітку та восени.

Захворювання може призвести до ураження нирок, печінки, менінгіту та навіть спричинити смерть, якщо своєчасно не звернутися по медичну допомогу

Захворіти на лептоспіроз можна при контакті із інфікованими тваринами чи під час купання у заражених водоймах. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи, рани на шкірі чи слизові оболонки. Зі слів лікарки-епідеміолога обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ Інни Семенюк, лабораторія особливо небезпечних інфекцій проводить дослідження води з відкритих водойм, а також досліджує мишоподібних гризунів.

Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання. Лептоспірозом можна захворіти повторно.

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Чернігівщині у жінки виявили лептоспіроз: що відомо

     • 16391 переглядiв