na-cherkaschini-zveli-modulne-zakhisne-ukrittya-za-spriyannya-mkhp-gromadi

На Черкащині звели модульне захисне укриття за сприяння "МХП-Громаді"

 • 1122398 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Благодійний фонд «МХП-Громаді» посприяв будівництву модульного захисного укриття на Черкащині, передає УНН із посиланням на пресслужбу благодійного фонду.

Цитата

«Діти в с. Ліпляве на Черкащині вже звикли ховатися під час тривог в невеличкому укритті поблизу школи на 60 осіб. Але учнів - 180... Через це вони були змушені вчитися у дві зміни, подекуди - онлайн.

Ми вирішили змінити ситуацію. Разом з командою Ліплявської громади ми побудували модульне захисне укриття на 200+ осіб - перше такого типу в Черкаський області», - йдеться у повідомленні.

Внесок «МХП-Громаді» склав майже 4 млн грн, громада доклала ще майже 1,5 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині запрацює ХАБ для реабілітації дітей з особливими освітніми потребами

Також в благодійному фонді відзначили оперативність команди підрядників-будівельників, які виконали свою роботу не за 70 прогнозованих днів, а за 28.

Укриття має 4 входи/виходи, вентиляцію, опалення, санвузли, доступ до інтернету.

«Згодом діти розмалюють стіни укриття, перетворивши їх на своєрідні мурали.

А коли війна закінчиться (а вона неодмінно закінчиться), тут буде хаб розвитку. Ми в це віримо!», - йдеться у повідомленні.

Довідка

“МХП-Громаді” — український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія — комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі