ukenru
na-bukovini-batko-zaboronyav-chotirom-dityam-khoditi-do-shkoli-yogo-oshtrafuvali-na-840-grn

На Буковині батько забороняв чотирьом дітям ходити до школи: його оштрафували на 840 грн

 • 19830 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. У Чернівецькій області батько не дозволяв своїм чотирьом дітям ходити до школи. Його оштрафували на 840 гривень. Про це йдеться в постанові Путильського районного суду від 30 грудня, пише УНН.

Деталі

Згідно з текстом постанови, чоловіка звинувачують у невиконанні обов'язків щодо навчання та виховання чотирьох неповнолітніх дітей. Діти навчаються у 2-у, 6-у, 8-у та 11-у класах.

Повідомляється, що два роки тому їх перевели на домашню форму навчання, а коли у 2021 році повернули до школи — вони почали пропускати заняття без поважних причин.

У постанові інформують, що батько відмовлявся від написання його дітьми контрольних робіт, посилаючись на їхнє вільне право вибору. Також у вересні 2021 року чоловік написав заяву директору про відмову від атестата сина про закінчення школи.

Цитата:

“Щодо вчинків, які стали підставою притягнення його до відповідальності, зазначив, що змусити його дітей до відвідування соціальних навчальних закладів ніхто не має права, оскільки він та його діти є вільними людьми. Причиною даного рішення являється шкідливий вплив на формування свідомості і здоров'я дітей соціальними методами впливу, який являється неприпустимим і є основною причиною спустошення природи соціальною людиною”, - йдеться у постанові.

Зазначається, що чоловік свідомо відмовився від обов'язку забезпечення навчанням дітей, звернувшись до адміністрації школи із відповідними заявами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хмельницькому батько катував свої дітей розпеченою кочергою. Його засудили до 4 років в'язниці

Українські Національні Новини

Суспільство