ukenru
na-bazi-ramshtayn-40-krayin-zibralisya-obgovoriti-ozbroyennya-ukrayini

На базі Рамштайн 40 країн зібралися обговорити озброєння України

 • 395283 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. На базі Рамштайн у Німеччині розпочалася історична зустріч міністрів оборони близько 40 країн щодо озброєння України. Там міністр оборони США Ллойд Остін запевнив, що союзники України "продовжать рухати небо та землю", щоб виконати запити Києва щодо оборони, на тлі того, як війна входить у нову фазу, пише AP, інформує УНН.

Деталі

Остін скликав у вівторок зустріч із офіційними особами приблизно з 40 країн на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині, щоб погодити способи продовження військової допомоги Україні. Серед гостей - міністр оборони України Олексій Резніков.

Голова Пентагону сказав, що «ця зустріч відображає гальванізований світ» після вторгнення росії, коли понад 30 союзників та партнерів приєдналися до США у надсиланні допомоги для забезпечення безпеки в Україну та передачі обладнання на понад 5 мільярдів доларів.

Остін попередив, що «нам ще багато чого належить зробити: Україна потребує нашої допомоги, щоб перемогти сьогодні, і вона все ще потребуватиме нашої допомоги, коли війна закінчиться».

«Ми знаємо, і ви повинні знати, що ми всі підтримуємо вас, і саме тому ми тут сьогодні — щоб зміцнити арсенал української демократії», - сказав він щодо України.

Також вказано, що міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт на нараді з питань озброєння України на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині, організованій США, "заявила, що її країна дозволить поставку в Україну самохідних броньованих зенітних установок", згідно з текстом її виступу у вівторок, наданим її міністерством.

Доповнення

США скликали зустріч військових лідерів з близько 40 країн, щоб обговорити потреби України.

Українські Національні Новини

Політика