na-bakhmutskomu-napryamku-sili-oboroni-za-tizhden-zvilnili-7-kv-km-malyar

На Бахмутському напрямку Сили оборони за тиждень звільнили 7 кв.км - Маляр

 • 208752 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Сили оборони України звільнили від російської окупації 7 кв. км української території на Бахмутському напрямку протягом минулого тижня і 31 кв. км від початку контрнаступальних операцій. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, пише УНН.

Цитата

“Схід. На Бахмутському напрямку тривають наступальні дії. На південному флангу довкола Бахмута протягом минулого тижня ми щодня просувались. За тиждень, що минув, в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку звільнено територію 7 кв.км Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 кв.км”, - написала Маляр у Telegram.

За її словами, противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там тривають важкі бої.

Ворог активно наступає з кінця минулого тижня на Куп’янському напрямку Харківщини.
Наразі противник здійснює пошук слабких місць в обороні ЗСУ, активно веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

Як зазначила заступник міністра оборони, наразі у ворога дві задачі: повернути втрачені позиції та примусити ЗСУ перекинути туди резерви з інших напрямків.

“Наші війська в обороні, чинять потужний опір. Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої”, - заявила Маляр.

Стосовно Лиманського напрямку, то там за словами Маляр, противник продовжував безуспішні штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського ліс. Успіху не мав, наголосила заступник міністра оборони України.

Доповнення

Раніше Маляр повідомила, що на Сході ситуація дещо загострилась.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У ГУР висловилися щодо подій на Кримському мосту

     • 826890 переглядiв

    Над Дніпропетровщиною збили два ворожі БПЛА - ОВА

     • 344424 переглядiв