na-avdiivskomu-napriamku-nashi-zakhysnyky-vidbyly-maizhe-try-desiatky-atak-voroha-henshtab-zsu

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили майже три десятки атак ворога – Генштаб ЗСУ

 • 45192 переглядiв

Впродовж доби в Україні відбулось 83 бойових зіткнення. Найактивніші бойові дії були на півдні на сходні нашої країни. Зокрема, на Авдіївському напрямку за добу відбулося близько 30 атак. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Схід та південь України залишаються найбільш напруженими ділянками фронту. Водночас сили оборони утримують позиції на півдні, зокрема на лівобережжі Дніпра Херсонської області, де продовжують завдавати вогневого ураження противнику. Загалом впродовж доби відбулось 83 бойових зіткнення на території України. Зокрема, майже 30 атак наші оборонці відбили лише на Авдіївському напрямку. Про це звітує Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 83 бойових зіткнення. ... Авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 по пункту управління та 3 по зенітно-ракетних комплексах противника.  Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 1 вертольоту, 1 зенітно-ракетному комплексу, 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 складу боєприпасів та 2 артилерійських засобах противника.

– розповіли у пресслужбі Генштабу ЗСУ.

Деталі

Згідно з офіційними даними українських військових на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 6 атак ворога. Зокрема, окупанти намагались наступати в районі Синьківки.

Шість разів ворог намагався атакувати на Лиманському напрямку. Сили оборони відбили наступ росіян, що штурмували українські позиції за підтримки авіації, біля Тернів, Веселого, Роздолівки, Донецької області.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито впродовж середи 10 атак. Зокрема, москолота сунула в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 29 атак. Ворог пробував прорвати оборону українських воїнів східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького, Первомайського Донецької області. Ці атаки росіяни також здійснили підтримки авіації, втім без успіху.

На Мар’їнському напрямку, сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там ворог під прикриттям авіації здійснив 13 невдалих спроб відтіснити наших захисників із займаних позицій.

На Шахтарському напрямку росіяни невдало виступили на Новодонецьке. ЗСУ дали ворогу прочухана, і він відступив.

Ще 5 атак наші оборонці відбили на Запорізькому напрямку західніше Вербового та Роботиного.

Крім того, росіяни не припиняють тероризувати мирних українців обстрілами по міста мта селам. Минулої доби ворог завдав 2 ракетних та 71 авіаційний удар, здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок цих атак руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Є загиблі та поранені мирні мешканці.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні після обстрілів рф перебої з електрикою

     • 37849 переглядiв